“Rikke er god til at fornemme, hvilken type leder, hun sidder overfor. Hun ser det enkelte menneske og tilpasser sin ledersparring til den enkelte.”
Lone
- Kontorchef i en tværsektoriel IT afdeling
“Jeg har en følelse af, at Rikke vil det bedste for den person hun sidder med, og hun også har ambitioner på mine vegne ift problemstillingen og den udfordring, jeg har.”
Pia Elkær
- HR konsulent, RSM Danmark
"Rikke er et af de mest fantastiske og inspirerende mennesker jeg har mødt. Hun formår at sætte tingene i et helt andet perspektiv. Hun har gjort en kæmpe forskel for mig, og jeg tænker tit over de refleksioner jeg har haft med hende! I en samtale med Rikke kan du ikke gemme dig, hun ser mennesket bag!
Hun får mine bedste anbefalinger."
Maj-Britt Mortensen
- Teamleder, Arla Foods
Ledelse er verdens mest spændende job. Tempoet i organisationer er højt. Der er store krav til resultatskabelse, og der er meget personale, der skal ledes med høj kvalitet. En leder skal både have øje for at lede op, ned, på tværs og ud. Forandringerne banker på døren, og mange ledere når ikke at lave rutiner, før de skal laves om. Derfor er det helt naturligt, at mange ledere føler et pres i hverdagen.
Du mister måske fodfæstet af og til. Tiden bliver brugt på brandslukning, og blikket er rettet mod den næste opgave, der skal løses her og nu. Du har ikke tid til at se det større perspektiv, og der er ikke overskud til at fokusere på den langsigtede ledelse og skabe en fælles retning for organisationen.
Lederens opgave er at være på forkant. For når du er på forkant, kan du spotte potentielle truende isbjerge og fremtidige potentialer. Du er i kontakt med, hvad der rører sig uden for organisationen, og det giver dig de rette forudsætninger for at træffe kloge beslutninger - også på sigt. Med en kalender der er presset til kanten (og måske endda en smule over), forsvinder muligheden for at være på forkant. Det har ikke kun konsekvenser for organisationen, det kan også have konsekvenser for dig personligt.
Du føler dig ikke i kontrol, og du lykkes ikke med de mål, du har sat sig for. Det høje tempo kan også få dig til at miste kontakten til dit WHY, og måske oplever du, at du lidt af gangen mister noget af din oprindelige glæde ved at være leder.
Sådan har nogle af de ledere det, som jeg har haft i sparring gennem de seneste 20 år. Rollen som leder byder på mange udfordringer, og ofte er der emner, som lederen ikke kan tale med andre i organisationen om. Jeg kalder det ”ledelse ind”.
Ledersparring kan hjælpe dig med at stoppe op i hektiske perioder og sætte en retning - eller sikre dig, at din nuværende retning giver mening. Som Jacob, leder i en IT driftorganisation siger:
“Jeg tonser derudaf, og så er det godt at få vendt problemstillingerne. Ledersparring med Rikke hjælper mig med at få stoppet op i en meget travl hverdag, og at få sat ord på, hvad det er for en tankegang, der styrer mine handlinger.”
Jacob
- Leder i en IT driftorganisation
Ledersparring er ikke en one size fits all. Vi tager udgangspunkt i din situation, dine styrker og udviklingspotentiale. Jeg hjælper med problemstillinger, der har en organisatorisk- eller samarbejdskarakter, og jeg hjælper også med problemstillinger, der har en indre psykologisk karakter - og samspillet derimellem. Jeg stiller min indsigt og erfaring som konsulent til rådighed dels gennem mine spørgsmål, men jeg tilbyder også gerne hypoteser, som du kan lade dig inspirere af.
Ledelsessparring kan foregå i din virksomhed, virtuelt eller du kan komme i mine lokaler ved Nibe. Når vi har sat et mål for ledersparringen, finder vi den rette metode. Vi kan evt tale du og jeg, vi kan involvere din chef eller kollegaer, eller vi kan inddrage personlighedsanalyse, hvis vi tænker, det er hjælpsomt. Jeg vil typisk udfordre dig på, at du skal lave nogle mønsterbrud mellem vores samtaler, så du får erfaringer med den adfærd, du gerne vil gøre mere eller mindre af. Denne metode kalder jeg for action inquiry og her er jeg inspireret af bl.a. Bill Torbert.